Grillad kycklingfilé med vattenmelonsallad

johan hedberg

Grillad kycklingfilé med vattenmelonsallad

11 ingredienser

Fräsch grillmiddag med örtig kycklingfilé serverad med vattenmelon, fetaost och oliver.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 vattenmelon
  • 150 g fetaost
  • 100 g svarta oliver (med kärnor)
  • färsk mynta
  • torkad oregano
  • torkad timjan
  • torkad rosmarin
  • salt
  • peppar
  • ev citron

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna rakt igenom så det blir två tunna skivor. Salta och peppra. Strö över rikligt med oregano, lite mindre timjan och en aning rosmarin. Fega inte med kryddorna!
  2. Skär vattenmelonen i tärningar (eller andra former som du gillar) och häll i en skål. Bryt fetaosten i mindre bitar och häll ner i samma skål. Avsluta med oliverna. Skär ett par blad mynta i små strimlor och strö över. Vänd runt.
  3. Grilla kycklingen på hög värme så den får ordentligt med färg på båda sidor och blir genomstekt. Vill man göra något extra kan man droppa över lite citronsaft över kycklingen precis innan servering.
  4. Servera omedelbart tillsammans med melonsalladen.