Grillad kålsallad med grillad citrusdressing

4 röster
30 m
4
Grillad kålsallad med grillad citrusdressing
Foto: Jakob Fridholm

Att grilla kål kan låta lite udda, men blir oväntat gott. Här får den grillade kålen smak av en citrusdressing som görs på grillad lime och citron.

Recept från boken Fredagskockens bästa grilltillbehör av Mattias Larsson

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g färsk vitkål eller spetskål
  • 400 g rödkål
  • olivolja
  • salt och flingsalt

Grillad citrusdressing

  • 1 lime
  • 0,5 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Dela limen. Grilla limen och citronen runt om på hög till medelhög temperatur i ca 5 minuter. Lyft bort citrusfrukterna från grillen och låt dem svalna.
  2. Skär kålen i klyftor och vänd dem i olivolja och salta lätt.
  3. Grilla kålen på hög temperatur i 3–4 minuter på varje sida till en kraftigt grillad yta. Flytta den därefter till en svalare del av grillen. Låt den grilla vidare i ca 10 minuter tills den är mjuk med ett lätt tuggmotstånd. Lyft av kålen från grillen och låt den svalna.
  4. Pressa under tiden juicen från citrusfrukterna och blanda med olivolja och lite salt. Skär sedan kålen i rejäla bitar och ringla över den smakrika citrusdressingen och lite flingsalt.
3 juni 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept