Koka upp vatten och salt och låt kallna. Låt kalkonen rimma i den kalla lagen i ca 2 timmar.
Grillad kalkon
Ta upp kalkonen ur rimlagen och torka den torr.
Mortla senapsfrön, svartpeppar och korianderfrön. Blanda sedan med rökt paprika, socker och salt. Gnid in detta i runt kalkonen ordentligt och låt sedan vila i kylskåp i gärna ett gäng timmar, men minst en timma.
Gnid in kalkonen med olja runtom. Lägg ner blötlagda rökspån i glöden och grilla därefter kalkonen först på direkt värme tills den fått din färg runt om, därefter på indirekt värme och under lock tills kalkonen har en innertemperatur på 65 grader. Låt kalkonen vila i ca 15 minuter.
Krämig potatissallad
Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Blanda övriga ingredienser under tiden. Sväng runt med de nykokta potatisarna och smaka av med salt och peppar.
Servering
Skär kalkonen i tunna skivor och servera med krämig potatissallad, saltgurka och en grönsallad.