Grillad kalkonpastrami med krämig potatissallad

3-4 h
4
Spela video Grillad kalkonpastrami med krämig potatissallad
Foto: TV4

Rimmad kalkonfilé som kryddas och läggs på grillen. Servera med en riktigt krämig och god potatissallad.

1 juli 2017
3-4 h
4

Du behöver

Grillad kalkonpastrami

  • 1 kalkonfilé
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 3 msk korianderfrön
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk hel svartpeppar
  • 50 g brun farin
  • 2 msk rökt paprika
  • 0,5 msk flingsalt
  • blötlagda rökspån att använda vid grillning

Krämig potatissallad

  • 1 kg färskpotatis eller t ex amandine
  • ca 2 dl gröna kalamataoliver, finhackade
  • 1 dl kapris, hackad
  • 0,5 msk god vitvinsvinäger
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 stor klyfta vitlök, riven
  • 1,5 dl fet turkisk yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • salt och peppar

Till servering

  • grönsallad
  • saltgurka

Gör så här

  1. Rimmad kalkon
    Koka upp vatten och salt och låt kallna. Låt kalkonen rimma i den kalla lagen i ca 2 timmar.
  2. Grillad kalkon
    Ta upp kalkonen ur rimlagen och torka den torr.
  3. Mortla senapsfrön, svartpeppar och korianderfrön. Blanda sedan med rökt paprika, socker och salt. Gnid in detta i runt kalkonen ordentligt och låt sedan vila i kylskåp i gärna ett gäng timmar, men minst en timma.
  4. Gnid in kalkonen med olja runtom. Lägg ner blötlagda rökspån i glöden och grilla därefter kalkonen först på direkt värme tills den fått din färg runt om, därefter på indirekt värme och under lock tills kalkonen har en innertemperatur på 65 grader. Låt kalkonen vila i ca 15 minuter.
  5. Krämig potatissallad
    Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Blanda övriga ingredienser under tiden. Sväng runt med de nykokta potatisarna och smaka av med salt och peppar.
  6. Servering
    Skär kalkonen i tunna skivor och servera med krämig potatissallad, saltgurka och en grönsallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept