Grillad kalkonpastrami med krämig potatissallad

koket.se
Grillad kalkonpastrami med krämig potatissallad
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad kalkonpastrami med krämig potatissallad

23 ingredienser

3-4 h

Rimmad kalkonfilé som kryddas och läggs på grillen. Servera med en riktigt krämig och god potatissallad.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

portioner

Grillad kalkonpastrami

  • 1 kalkonfilé
  • 1 l vatten
  • 1 dl salt
  • 3 msk korianderfrö
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 2 msk svartpepparkorn
  • 50 g brunt farinsocker
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 msk flingsalt
  • blötlagda rökspån att använda vid grillning

Krämig potatissallad

  • 1 kg färskpotatis (eller t ex Amandinepotatis)
  • ca 2 dl gröna kalamataoliver, finhackade
  • 1 dl kapris, hackad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl persilja, finhackad
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • salt
  • peppar

Till servering

  • grönsallad
  • saltgurka

Gör så här

Rimmad kalkon

  1. Koka upp vatten och salt och låt kallna. Låt kalkonen rimma i den kalla lagen i ca 2 timmar.

Grillad kalkon

  1. Ta upp kalkonen ur rimlagen och torka den torr.
  2. Mortla senapsfrön, svartpeppar och korianderfrön. Blanda sedan med rökt paprika, socker och salt. Gnid in detta i runt kalkonen ordentligt och låt sedan vila i kylskåp i gärna ett gäng timmar, men minst en timma.
  3. Gnid in kalkonen med olja runtom. Lägg ner blötlagda rökspån i glöden och grilla därefter kalkonen först på direkt värme tills den fått din färg runt om, därefter på indirekt värme och under lock tills kalkonen har en innertemperatur på 65 grader. Låt kalkonen vila i ca 15 minuter.

Krämig potatissallad

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills de är mjuka. Blanda övriga ingredienser under tiden. Sväng runt med de nykokta potatisarna och smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Skär kalkonen i tunna skivor och servera med krämig potatissallad, saltgurka och en grönsallad.