Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche

Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche
Foto: TV4
Jessica Ortman
Anders Litzell
Jessica Ortman
Anders Litzell

Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche

Av: Jessica Ortman, Anders Litzell, Daniel Hellman, Niclas Nordström

Från: Sommarkrysset

8 ingredienser

50 m

Lyxig förrätt från grillen - hasselbackspotatis som toppas med rom, crème fraiche och gräslök. Slinker ned lätt...

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 450 g potatis (små)
  • 1 tsk salt
  • 70 g smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl crème fraîche
  • 60 g löjrom (eller annan god rom)
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 3 msk rödlök, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt grillen ganska hög värme, ca 250 grader.
  2. Skiva potatisar fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en grillsäker form med håll i. Salta och hyvla över smöret hälften av smöret och fördela ströbrödet över potatisen. Smält resten av smöret.
  3. Ställ in i mitten av grillen 30-40 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med det smälta smöret. Låt svalna något.
  4. Toppa med crème fraiche, löjrom, finskuren gräslök och rödlök.