Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche

50 m
4
Grillad hasselbackspotatis med löjrom och crème fraiche
Foto: TV4
50 m
4

Du behöver

  • 450 g små potatisar
  • 1 tsk salt
  • 70 g smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl crème fraiche
  • 60 g löjrom eller annan god rom
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 3 msk rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Sätt grillen ganska hög värme, ca 250 grader.
  2. Skiva potatisar fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom. Ställ dem i en grillsäker form med håll i. Salta och hyvla över smöret hälften av smöret och fördela ströbrödet över potatisen. Smält resten av smöret.
  3. Ställ in i mitten av grillen 30-40 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med det smälta smöret. Låt svalna något. 
  4. Toppa med crème fraiche, löjrom, finskuren gräslök och rödlök.
Kommentera receptet

Fler goda recept