Grillad halloumi och grönsaker med tsatsiki och rostad potatis

14 röster
40 m
4

En tallrik fylld med massa godsaker som grillad halloumi, grillade grönsaker, rostad potatis och tsatsiki. Grönsakerna och osten går lika bra att tillaga på grillen ute som i grillpanna inomhus. 

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp halloumi
  • 1 zucchini, liten
  • 1 aubergine, liten
  • 1 citron
  • 900 g potatis, gärna små
  • 2 tomater, stora
  • 1 kruka dill
  • olivolja
  • salt, peppar

Tsatsiki

  • 2 dl yoghurt
  • 1 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Börja med tsatsikin. Kärna ur gurkan och riv den grovt. Blanda med saltet i en sil och låt stå. krama ut vattnet då och då.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela potatisarna om de är stora. Ringla över lite olja och krydda med salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene och mjuka, ca 20 minuter.
  4. Blanda gurkrivet med övriga ingredienser till tsatsikin.
  5. Skär halloumi, zucchini och aubergine i skivor. Dela citronen. Grilla dem i en grillpanna eller lägg dem på en grill så att de får fina grillränder. Droppa över olivolja och krydda med salt efter grillningen.
  6. Skär tomaterna i skivor. Hacka dillen. Servera de grillade grönsakerna med tsatsiki och rostad potatis. Strö över den hackade dillen.
2 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept