Grillad chorizo med chimichurri

Grillad chorizo med chimichurri
Foto: Köket.se

Grillad chorizo med chimichurri

11 ingredienser

En klassiskt grillad chorizo, toppad med chimichurri, tomat och fetaost - blir en garanterad vinnare vid grillen i sommar! Servera med smakrikt Durumbröd från Korvbrödsbagarn.

Testa Korvbrödsbagarns produkter
Korvbrödsbagarn Durum korvbröd

Testa Korvbrödsbagarns produkter

Snabbt, enkelt och supergott med Durum från Korvbrödsbagarn

Läs mer

Ingredienser

portioner korv med bröd
  • 1 förp Korvbrödsbagarn Durum korvbröd
  • 4 chorizokorvar
  • 2 tomater, hackad
  • 1 fetaost

Chimichurri:

  • 1 bananschalottenlök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 2 dl persilja, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Hacka tomat och smula fetaost.

Chimichurri:

  1. Skär chilin och skrapa ur fröna. Hacka vitlök, chili, lök och persiljan fint (använd med fördel matberedare).
  2. Smaka av med salt och citronsaft. (Låt chimichurrin med fördel stå och dra i kyl ett dygn så smakerna blandas ordentligt. Gillar du koriander kan du byta ut hälften av persiljan mot koriander).
  3. Dela på korvarna längs långsidan och vik ut dem som en fjäril, stek dem på båda sidor. Stek korvbröden lite snabbt så de får en yta.
  4. Montera dina korvar och fyll dem med chimichurri, hackad tomat och strö över valfri mängd fetaost.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn stekt banan i bröd med nutella

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på korv med bröd och utflyktsmat

Läs mer