Grillad blomkål med vispat parmesansmör och linssallad

Grillad blomkål med vispat parmesansmör och linssallad
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grillad blomkål med vispat parmesansmör och linssallad

32

7 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Blomkål i tjocka skivor eller "blomkåls-steak" passar utmärkt att lägga på grillen. Antingen som ett tillbehör till kött eller som här serverad med ett fluffigt, vispat parmesan- och timjansmör, linssallad samt rostad potatis. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 blomkål
  • 2 msk rapsolja
  • 800 g färskpotatis
  • 100 smör, rumsvarmt
  • 0,5 kruka timjan
  • 40 g parmesanost, finriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 tetra färdigkokta linser
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 purjolök
  • 65 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • matolja, till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  3. Hacka hälften av timjanen. Tillsätt den hackad timjan, pressad vitlök och finriven parmesan i smöret. Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Smaka ev av med lite citronsaft.
  4. Skölj linserna noggrant i kallt vatten. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar.
  5. Ansa och skiva purjon mycket tunt. Blanda ner purjo och spenat i linserna.
  6. Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla båda sidorna med matolja. Grilla dem till blomkålsskivorna har fått fin färg på båda sidorna.
  7. Servera blomkålen med vispat smör, potatis och linssallad.
TIPS!
läs mer
Sofia Antonsson 2

4 tips för känslig mage

Dietisten Sofia Antonssons tips för dig med IBS

Läs mer