Grillad blomkål med vispat parmesansmör och linssallad

17 röster
30 m
4

Blomkål i tjocka skivor eller "blomkåls-steak" passar utmärkt att lägga på grillen. Antingen som ett tillbehör till kött eller som här serverad med ett fluffigt, vispat parmesan- och timjansmör, linssallad samt rostad potatis. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 2 msk rapsolja
  • 800 g färskpotatis
  • 100 smör, rumsvarmt
  • 0,5 kruka timjan
  • 40 g parmesan, finriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, saft och skal
  • 1 tetra färdigkokta linser
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 purjolök
  • 65 g spenat, färsk
  • salt, peppar
  • matolja till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  3. Hacka hälften av timjanen. Tillsätt den hackad timjan, pressad vitlök och finriven parmesan i smöret. Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Smaka ev av med lite citronsaft.
  4. Skölj linserna noggrant i kallt vatten. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar.
  5. Ansa och skiva purjon mycket tunt. Blanda ner purjo och spenat i linserna.
  6. Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla båda sidorna med matolja. Grilla dem till blomkålsskivorna har fått fin färg på båda sidorna.
  7. Servera blomkålen med vispat smör, potatis och linssallad.
23 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept