Grillad blomkål med parmesanmajonnäs och rostad potatis
Grillad blomkål med parmesanmajonnäs och rostad potatis
15 ingredienser
45 min
Siri Barjes variant på den italienska rätten tagliata. Kött byts mot grillad blomkål och bjuds på ett stort fat tillsammans med parmesanmajonnäs, pepprig rucola, söta tomater och rostad potatis.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 kg färskpotatis, tvättad med skal
- 1 blomkål (stor)
- 4 msk olivolja
- 4 msk olivolja
- 1 förp rucolasallad (à 65 g)
- 50 g parmesanost
- 250 g körsbärstomater
- 4 msk pinjenötter
Parmesanmajonnäs
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl rapsolja
- 1 klyfta vitlök
- 50 g parmesanost
- 1 citron
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg hel färskpotatis på en plåt eller i ugnsform. Picka dem alla med en kniv 1-2 gånger och ställ in i ugnen i ca 35 minuter.
- Vispa ihop äggulor med dijon och droppa sedan försiktigt i rapsolja medan du vispar till en tjock majonnäs.
- Riv skalet från citronen på ett fat (skalet används till garnering) och halvera sen citronen.
- Salta och riv ned vitlök och parmesan. Smaka av med lite citronsaft, ställ åt sidan. Spara resten av citronen till grillen.
- Dela körsbärstomaterna. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna.
- Lägg rucola på ett stort fat.
- Skär blomkålen i skivor.
- Grilla blomkål och citron randig på en väldigt het grill, gärna med teflongaller/grillmatta så att blomkålen inte trillar ner i grillen.
- Salta den varma blomkålen och lägg den på fatet med rucolan.
- Strö över tomaterna. Ringa över olivolja och toppa med pinjenötter. Droppa över grillad citron och salta.
- Servera med parmesanmajonnäs och rostad färskpotatis.