Grillad bakpotatis

Grillad bakpotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad bakpotatis

5 ingredienser

Det här är ett härligt tillbehör att servera vid någon av sommarens alla utomhusmiddagar. För bästa resultat, se till att glödbädden är riktigt grå och grilla varsamt med gallret högt upp, långt från glöden.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg bakpotatis
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färsk timjan (eller oregano)

Gör så här

  1. Borsta potatisarna noga och skiva dem i 3 mm tjocka skivor. Häll oljan i en skål. Doppa potatsskivorna i oljan precis innan de läggs på grillgallret. Krydda med salt och peppar.
  2. Grilla skivorna långsamt och vänd så att båda sidor får fina grillränder. Känn efter när de är färdiga. De ska fortfarande vara fasta i mitten. Lägg upp skivorna på varmt serveringsfat och droppa över lite olivolja. Dekorera med färska örter.