Gravad strömming med örtmajonäs

Gravad strömming med örtmajonäs
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gravad strömming med örtmajonäs

12 ingredienser

Den här klassiska gravade strömmingen serveras i en kryddig örtmajonnäs.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé

Lag:

  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 msk salt
  • 1 krm vitpeppar

Örtmajonnäs:

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk dill, finhackad
  • 2 tsk persilja, finhackad
  • 2 tsk gräslök, finskuren
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar.
  2. Kontrollera att fisken är vit och känns fast rakt igenom. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  3. Hacka dillen och persiljan och skär gräslöken smått. Blanda samman majonnäs, kryddörter, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Vänd ner strömmingen i örtmajonnäsen precis före servering.