Gravad röding med kall sås, kornbröd och dillsmör

Foto: TV4
Gravad röding med kall sås, kornbröd och dillsmör
15 ingredienser
30 min + gravning
Gravad röding serverad elegant på planka med senapssås, kornbröd och ett smör smaksatt med dill.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Fisk
- 400 g röding (gärna stjärtbit)
- 2 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- vitpeppar, nymalen
- 2 msk färsk dill
- 1 limefrukt, saft och rivet skal
Sås
- 2 äggulor
- 2 msk olja
- salt
- honung
- senap
- färsk dill
- crème fraîche
Till servering
- kornbröd
- smör, smaksatt med färsk dill
Gör så här
Röding
- Rensa rödingen fri från eventuella ben med tång eller pincett.
- Blanda salt, socker och vitpeppar med dillen. Tvätta limen och pressa i saften i blandningen.
- Gnugga in blandningen i rödingssidorna och riv limeskal över. Lägg ihop sidorna tätt i plastpåse, låt ligga i ca 4-5 timmar minst, vänd då och då.
Sås
- Blanda ihop ägg och olja. Smaksätt med resterande ingredienser. Servera med kornbröd och dillsmör på en björkplanka.