Gravad och kallrökt lax med rågknappar

Gravad och kallrökt lax med rågknappar
Foto: TV4

Gravad och kallrökt lax med rågknappar

5

9 steg att laga

11 ingredienser

30m

Förrätt med både gravad och kallrökt lax, serveras med Kalix löjrom, ägghalva och syrlig röra med rödlök.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 rågknappar
  • 4 blad sallad
  • 2 ägg, kokta
  • 8 skiva gravad lax
  • 8 skiva kallrökt lax
  • ca 4 tsk Kalix löjrom
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 rödlök, hackad
  • 8 körsbärstomater, skivade
  • gurka, skivad
  • 4 skiva citron

Gör så här

  1. Koka äggen ca 7 minuter. Låt svalna.
  2. Rör ihop crème fraiche och ungefär hälften av rödlöken.
  3. Placera ett salladsblad på en tallrik.
  4. Halvera äggen.
  5. Lägg en ägghalva och 1 tsk löjrom på varje blad.
  6. Klicka ca 2 msk av röran samt 1 tsk hackad rödlök på bladet.
  7. Lägg ut 2 bitar gravad och 2 bitar rökt lax på tallriken.
  8. Dela körsbärstomaterna på mitten och skär gurkan i skivor.
  9. Servera tillsammans med rågknappar och dekorera med citronskiva, tomater och gurka.