Gravad lax med äggulekräm
Gravad lax med äggulekräm
13 ingredienser
20 m
Gravad lax med äggulekräm, picklad färskpotatis och rädisor är en perfekt förrätt att laga med påskens rester.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
Äggulekräm
- 3 ägg, kokta
- grädde
- 0,5 citron, zest
- 1 tsk fänkålsfrö, rostade och mortlade
- salt
Picklad potatis
- 1 msk ättiksprit 12 %
- 2 msk strösocker
- 3 msk vatten
- 100 g färskpotatis, kokt
Servering
- 150 g gravad lax
- 8-12 rädisor
- dill
- färsk körvel
Gör så här
Äggulekräm
- Plocka ur äggulorna från från de kokta äggen.
- Blanda äggulorna med grädde, citronzest och rostade fänkålsfrön. Styr konsistensen på krämen med grädden.
- Smaka av med salt.
Picklad potatis
- Gör en 1-2-3 lag med ättika, socker och vatten.
- Skär färskpotatisen i mindre bitar.
- Slå den varma lagen över potatisen och blanda runt, låt stå till servering.
Servering
- Skär laxen och rädisorna i mindre bitar.
- Lägg lax, potatis och rädisor i små skålar.
- Dutta ut äggulekrämen och toppa med örterna.