Gravad fjällöring på tunnbröd

NYHET
Gravad fjällöring på tunnbröd
Foto: Tv4

Gravad fjällöring på tunnbröd

13 ingredienser

2 dygn

Bjud på gravad fjällöring på tunnbröd med gravlaxsås som förrätt nästa gång du ska få gäster.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Gravad fisk

  • öring (fjällöring)
  • 24 vitpepparkorn, krossade
  • 1 dl salt
  • 2 dl strösocker
  • dill

Gravlaxsås

  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl neutral olja
  • 1 dl dill, hackad

Gör så här

Gravad fisk

  1. Rensa och bena ur fisken.
  2. Krossa vitpepparkornen och blanda med salt och socker.
  3. Gnid in filéerna med kryddblandningen. Använd 1 dl kryddblandning per kilo fisk.
  4. Strö den hackade dillen på köttsidan av fisken och lägg ihop filéerna mot varandra.
  5. Lägg filéerna i en väl försluten plastpåse.
  6. Placera påsen i kylen ca 1,5 dygn.
  7. Vänd påsen 3-4 gånger.

Gravlaxsås

  1. Rör samman all senap med salt, svartpeppar, vitvinsvinäger och socker.
  2. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning så att såsen blir tjock.
  3. Tillsätt hackad dill och smaka av med mer nymald peppar och salt.