Gratinerade pilgrimsmusslor 
med ”svarta pärlor”

60m
4
Gratinerade pilgrimsmusslor 
med ”svarta pärlor”
Foto: TV4

Pilgrimsmusslor gratinerade med parmesanost och vitlök, serveras med svart risotto

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 september 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
60m
4

Du behöver

Bläckfiskris

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk olja
  • 50 g grötris
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1 tsk skaldjursfond
  • 150-200 ml vatten
  • 2 msk vitt vin
  • salt, efter smak
  • peppar, efter smak
  • 1-2 g bläckfiskbläck
  • 2 msk Philadelphia ost
  • 1 tsk citronzest

Pilgrimsmusslor

  • 70 g smör
  • 1 msk olja
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 krm vitpeppar
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 0,5 dl riven parmesan

Servering

  • 12 skal från pilgrimsmussla

Gör så här

  1. Bläckfiskris
    Fräs schalottenlöken i oljan.
  2. Lägg i riset och addera buljongen, skaldjursfond, vatten lite åt gången, vinet, salt och peppar. Låt koka.
  3. Då riset är kokt blanda i bläckfiskbläck, citronzest och phildelphia ost.
  4. 
Pilgrimsmusslor
    
Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Smält smöret och blanda med 1 msk olja, ströbrödet, vitlöken, persiljan och vitpeppar till en smet.
  6. Vänd pilgrimsmusslorna i smeten, lägg dem i en ugnsfast form.
  7. Strö på parmesanen och ugnsbaka i ca 10-15 minuter tills dem får en fin gyllene färg.
  8. Servering
    Servera musslorna och riset portionsvis i musselskalen.
Kommentera receptet

Fler goda recept