Gratinerad vintersquash med hasselnötter

8 röster
4

Vintersquash som gratineras med hackade hasselnötter, örter och ost. Oemotståndligt gott som en enkel förrätt eller på en buffé.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g skalad och urkärnad vintersquash (ca 1 kg hel)
  • olivolja, till pensling
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 msk citrontimjan, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 dl riven ost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skär vintersquashen i pekfingertjocka skivor och pensla dem på båda sidor med olivolja. Lägg skivorna på en plåt.
  3. Blanda hasselnötter och örter med vitlök och ost och smaka av med salt och peppar.
  4. Täck squashskivorna med ett tjockt lager av röran. Grädda i ugnen i 20 minuter.
  5. Servera direkt, som förrätt eller som en av flera delrätter till vardag eller fest.
16 februari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept