Gratinerad pilgrimsmussla med kaprissmör

koket.se
Gratinerad pilgrimsmussla med kaprissmör

Gratinerad pilgrimsmussla med kaprissmör

8 ingredienser

30 m

Den här festliga rätten bestående av gratinerade pilgrimsmusslor med kaprissmör kan bli en perfekt rätt att imponera med i helgen!

Se Joel Aronsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 50 g kapris
  • 1 knippe dragon
  • 1 knippe persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 100 g smör, rumstempererat.
  • 1 citron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader, gärna med grillfunktion om det finns.
  2. Öppna pilgrimsmusslorna, ta bort “kjolen” och skär pilgrimsmusslan och romsäcken i mindre bitar för att sedan placera tillbaka i ett rent skal.
  3. Hacka kapris, dragon, persilja, vitlök och chili.
  4. Blanda smöret med de hackade örterna i en bunke.
  5. Fördela kaprissmöret på varje pilgrimsmussla.
  6. Gratinera musslorna i övre delen av ugnen i 3-5 minuter tills pilgrimsmusslorna börjar bli tillagade och smöret blivit gyllene.
  7. Ta ut och avsluta med citronzest och färskpressad citronjuice.