• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gratinerad chèvre med ringlad honung

Gratinerad chèvre med ringlad honung
Foto: TV4

Gratinerad chèvre med ringlad honung

5 steg att laga

6 ingredienser

25 m

Toast med varm getost, valnötter och honung. Perfekt förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skiva chèvreost
  • 4 skiva surdegsbröd
  • 2 dl valnötter
  • 4 msk honung, flytande
  • 65 g rucolasallad
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka valnötterna grovt. Rosta surdegsbrödet i brödrosten eller i stekpannan med en skvätt olivolja. Placera brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper emellan. Lägg chèvreskivorna på brödet och strö över de hackade valnötterna.
  3. Sätt in i ugnen ca 5 min eller tills chèvren börjar smälta.
  4. Under tiden som förrätten gratineras i ugnen, dela upp rucolasalladen på fyra tallrikar.
  5. Ta ut förrätten ur ugnen och placera på rucolabäddarna. Ringla honungen över.