Granatäpplejello med rosenglass

Granatäpplejello med rosenglass
Foto: TV4

Granatäpplejello med rosenglass

Av: Behrooz Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

5 h

Hemgjord glass smaksatt med vanilj och rosenvatten serverad med en sötsyrlig jello på granatäpple. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Granatäppeljello

  • 5 granatäpplen
  • granatäpplena, saften av
  • 4 gelatinblad
  • 3 msk strösocker

Rosenglass

  • 8 dl mjölk
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 150 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 bit citron, skal
  • 1 tsk rosenvatten

Gör så här

Granatäppeljello

  1. Kärna ur granatäpplena och pressa tre av dem till saft. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i kallt vatten. Värm granatäppelsaften i en kastrull, de ska värmas till kokpunkten, och blanda ordentligt med de urkramade gelatinbladen. Rör i sockret. Häll upp i portionsskålar och strö granatäppelkärnorna över. Låt stelna.

Rosenglass

  1. Häll mjölk och grädde i en kastrull, tillsätt den skårade vaniljstången och citronskalsbiten, med det vita bortskuret. Värm upp till kokpunkten och ställ sedan åt sidan.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Släng bort vaniljstången och citronskalet och häll sedan mjölk/grädd-blandningen i äggsmeten under omrörning. Häll hela smeten i en skål över vattenbad, låt tjockna ca 20 minuter under omrörning. Vattnet under får inte koka! När den blivit krämig och tjocknat, ställ i kylskåpet. Låt stå ca 2 timmar. Kör sedan glassmeten i glassmaskin i 20 minuter medan rosvattnet tillsätts. Servera!