Granatäpplejello med rosenglass

2 röster
5 h
4
Hemgjord glass smaksatt med vanilj och rosenvatten serverad med en sötsyrlig jello på granatäpple. 
 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.​


Visa mer
5 h
4

Du behöver

Granatäppeljello

  • 5 granatäpplen
  • saften från granatäpplena
  • 4 gelatinblad
  • 3 msk strösocker

Rosenglass

  • 8 dl mjölk
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 150 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 bit citronskal
  • 1 tsk rosvatten

Gör så här

  1. Granatäppeljello
    Kärna ur granatäpplena och pressa tre av dem till saft. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i kallt vatten. Värm granatäppelsaften i en kastrull, de ska värmas till kokpunkten, och blanda ordentligt med de urkramade gelatinbladen. Rör i sockret. Häll upp i portionsskålar och strö granatäppelkärnorna över. Låt stelna.
  2. Rosenglass
    Häll mjölk och grädde i en kastrull, tillsätt den skårade vaniljstången och citronskalsbiten, med det vita bortskuret. Värm upp till kokpunkten och ställ sedan åt sidan.
  3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Släng bort vaniljstången och citronskalet och häll sedan mjölk/grädd-blandningen i äggsmeten under omrörning. Häll hela smeten i en skål över vattenbad, låt tjockna ca 20 minuter under omrörning. Vattnet under får inte koka! När den blivit krämig och tjocknat, ställ i kylskåpet. Låt stå ca 2 timmar. Kör sedan glassmeten i glassmaskin i 20 minuter medan rosvattnet tillsätts. Servera!
22 oktober 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept