Gräddsås (eller brunsås)

357 röster
15 m
1

Vad vore köttbullarna och kalvsteken utan vår älskade gräddsås? Knepet för den godaste gräddsåsen är balansen mellan soja och svartvinbärsgelé.

Visa mer
15 m
1

Du behöver

  • 2-3 msk vetemjöl
  • lite vatten eller steksky
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 tsk kinesisk soja
  • 1-2 msk kalvfond
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé
  • salt och malen vitpeppar
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky.
  2. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger. Krydda med salt och vitpeppar.
12 maj 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept