Gräddig risgrynsgrötsbrûlée med hjortrongömma

koket.se
Gräddig risgrynsgröts-brûlée med hjortrongömma
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Gräddig risgrynsgrötsbrûlée med hjortrongömma

6 ingredienser

25 min

En ljummen variant på ris à la malta med hjortron som får ett tunt täcke av bränt socker likt en crème brûlée.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 förp risgrynsgröt, färdigkokt (à 500 g)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljsocker
  • 100 g hjortron
  • 3 msk muscovadosocker
  • rörsocker, att bränna av

Gör så här

  1. Vispa grädden med vaniljsocker till en fast konsistens.
  2. Vänd ner grädden i risgröten.
  3. Blanda sockret med hjortronen.
  4. Häll gröten i en ugnssäker form eller små poritonsformar. Lägg hjortron i mitten av formen eller småskålarna.
  5. Strö över socker och bränn av med gasbrännare. Eller ställ in ugnen på grillfunktion, passa noga.