Gös med augustisallad och kräftbisque
Gös med augustisallad och kräftbisque
22 ingredienser
1 h
Stekt gös med augustisallad och kräftbisque är en huvudrätt som gör sig fint vid ett festligt tillfälle i höst.
Ingredienser
Kräftbisque
- 500 g kräftor
- 1,5 msk tomatpuré
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- 3-4 dl grädde
- 100 g smör
Augustisallad
- 2 kronärtskockor
- 3 tomater
- 200 g blandade bönor
- 1 zucchini
- 2 msk olivolja
- 1 citron
- salt
- peppar
- chiliflakes
- kräftstjärt
Gös
- 2 gösfiléer
- olja
- smör
- salt
Gör så här
Kräftbisque
- Börja med att värm en kastrull och tillsätt skalen från kräftorna och tomatpuré. Låt fräsa i ca 3–4 minuter.
- Tillsätt lök och vitlök i kastrullen.
- Tillsätt sedan vin och vatten och låt koka i ca 20 minuter.
- Sila buljongen och tillsätt grädde samt smör och låt koka ner till önskad konsistens.
Augustisallad
- Medan såsen kokar så är det dags att koka kronärtskockor i rikligt med saltat vatten tills bladen lossar lätt.
- Blanchera även tomater och bönor.
- Strimla sedan tomaterna tunt och blanda med bönorna.
- Strimla även zucchini tunt och blanda med övriga grönsaker.
- Skär kronärtskockorna i bitar och blanda salladen med olivolja och citronsaft.
- Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
- Tillsätt slutligen kräftstjärtarna.
Gös
- Stek gösfiléerna ganska hårt på en sida i olja och smör i ca 2 minuter. Dra sedan bort pannan från värmen och vänd fisken så den får gå klart lite försiktigt.
- Krydda fisken med salt.
Servering
- Mixa såsen innan servering och smaka av.
- Lägg salladen i botten på ett tallrik och toppa med fisk och bisque.