Pilgrimsmussla med serranoskinka

Foto: Tv4
Pilgrimsmussla med serranoskinka
11 ingredienser
30 min
Serveras med en grön mojo.
Gör mojosåsen en dag före den serveras.
Servera gärna rätten tilsammans med ett ostrån eller tunt rostat bröd.
Vintips
Santa Carolina Semillion art nr 6666
**Görel bjöd även på
**
Ginger Smash Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
musslor
- 8 pilgrimsmusslor
- smör
- svartpeppar (efter smak)
- salt (efter smak)
- 8 serranoskinka, tunna skivor
Mojo
- 4 klyftor vitlök
- En halv kruka färsk koriander
- salt (efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- vitvinsvinäger (efter smak)
- 1 tsk kummin
Gör så här
Mojo
- Krossa 4 hela vitlöksklyftor i en mortel.
- Tillsätt färsk koriander och stöt tillsammans med vitlöken.
- Häll i 1 tsk kummin och stöt i morteln.
- Rör ner en halv dl olivolja.
- Blanda i morteln tills såsen blir krämig.
- Häll över i en skål och salta efter smak.
- Häll i vitvinsvinäger.
- Låt stå under lock i rumstemperatur i cirka ett dygn.
Pilgrimsmusslor
- Smält rejält med smör i stekpannan.
- Lägg i pilgrimsmusslorna.
- Salta och peppra försiktigt. Låt musslorna bara bli svagt gyllengula och vänd sida.
- Salta och peppra lite försiktigt igen.
- Lägg pilgrimsmusslorna på fatet, häll över mojo, garnera med 2 tunna skivor serranoskinka och ett ostrån eller tunt rostat bröd.