Spansk ostkaka

Foto: TV4
Spansk ostkaka
12 ingredienser
30 min
En krämig och god ostkaka bakad på spanskt vis. Serveras med en portvinssås.
**Vintips
**Santa Carolina Semillion art nr 6666 Santa Carolina Semillion art nr 6666
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**
Görel bjöd även på
**
Pilgrimsmussla med serranoskinka
[Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås
](/gorel_crona/varmratter/kott/tunn_oxfile_i_vitlok_och_persiljesas/)
Ingredienser
Ostkakan
- 500 g cottage cheese, avrunnen
- 125 g smör, smält avsvalnat
- 3 dl strösocker
- 4 ägg
- 3 msk citron, pressad
- 1 tsk citron, skalet, rivet
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl skorpsmulor
- 1 msk malen kanel
Såsen
- 5 dl bärblandning, frusen eller färsk
- 2 msk björnbärssylt
- 1 dl portvin
Gör så här
Ostkaka
- Värm ugnen till 175 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser och ställ i ugnen i cirka 30-45 minuter tills den ej är rinnig.
- Servera med portvinssåsen.
Sås
- Blanda alla ingredienser och koka ihop en stund tills önskad konsistens är uppnådd.