Godaste pastasalladen med buffelmozzarella och sparris

0 röster
35 min
4
Godaste pastasalladen med buffelmozzarella och sparris

Casa Di Luca Strozzapreti är tillverkad av 100% italienskt durumvete och enligt gammal tradition.

Zeta Strozzapreti produktbild
35 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 8 morötter, späda och skalade
  • 1 knippe grön sparris [250 g]
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk gräslök, fint skuret
  • 1,5 dl Zeta Leccino-oliver, urkärnade
  • 2 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 1 avokado, i bitar
  • 10 rädisor, skivade
  • 0,5 dl Zeta Balsamvinäger rosé
  • 0,75 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • 0,5 förp rucolasallad [ca 35 g]
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka pastan al dente och låt rinna av genom ett durkslag, spola kallt.
  2. Lägg pastan i en bunke och ringla över lite olivolja så den inte klibbar.
  3. Koka morötter och sparris i en minut i saltat vatten, spola kallt.
  4. Dela eventuellt morötter och sparris på längden. Skär sparrisen i bitar/skivor.
  5. Vänd ihop pastan med sparris, morötter, rädisor, oliver, avokado, lök, gräslök, mozzarella, rucola, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  6. Servera pastasalladen som egen rätt eller som tillbehör till grillat.
9 juni 2020