Godaste pastasalladen med buffelmozzarella och sparris

Godaste pastasalladen med buffelmozzarella och sparris

3

6 steg att laga

14 ingredienser

35 min

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja. Mums!

Zeta Strozzapreti produktbild

Casa Di Luca Strozzapreti

Tillverkad av 100% italienskt durumvete och enligt gammal tradition.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca
  • 8 morot, späda och skalade
  • 1 knippe grön sparris [250 g]
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk gräslök, fint skuret
  • 1,5 dl Zeta Leccino-oliver, urkärnade
  • 2 Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
  • 1 avokado, i bitar
  • 10 rädisa, skivade
  • 0,5 dl Zeta Balsamvinäger rosé
  • 0,75 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • 0,5 förp rucolasallad [ca 35 g]
  • salt
  • peppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka pastan al dente och låt rinna av genom ett durkslag, spola kallt.
  2. Lägg pastan i en bunke och ringla över lite olivolja så den inte klibbar.
  3. Koka morötter och sparris i en minut i saltat vatten, spola kallt.
  4. Dela eventuellt morötter och sparris på längden. Skär sparrisen i bitar/skivor.
  5. Vänd ihop pastan med sparris, morötter, rädisor, oliver, avokado, lök, gräslök, mozzarella, rucola, vinäger, olivolja, salt och peppar.
  6. Servera pastasalladen som egen rätt eller som tillbehör till grillat.