Gnudi med ramslök och svartpeppar

Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Gnudi med ramslök och svartpeppar

3

11 ingredienser

25 m + tid i kyl

Gnudi är gnocciliknande bollar på ricotta och parmesan - ricottadumplings kan man kalla det. Serveras med en smörsås smaksatt med ramslök och rostade hasselnötter. Gudomligt gott!

Ingredienser

portioner4
  • 500 g ricotta
  • 50 g parmesanost
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 6 ramslöksblad
  • 1 krm muskot, riven
  • 3-4 dl semolinamjöl
  • 1 dl gnudi-vatten
  • 100 g smör
  • 30 g parmesanost
  • 10 hasselnötter, rostade

Gör så här

  1. Blanda ricotta, 50 g finriven parmesanost. Krydda med salt och peppar och lite av ramslöken. Spara största delen ramslök till senare.
  2. Strö ut mjöl på en plåt. Klicka ut smet i runda klickar (ca 1 msk) på mjölet. Skaka plåten lite eftersom så att ricottaklickarna täcks av mjöl. Låt stå i kylen minst 6 timmar men helst över natten.
  3. Koka upp saltat vatten. Koka gnudin ca 3-4 minuter i vattnet och ta försiktigt upp med hålslev. Lägg i skålar eller på stort fat.
  4. Ta 1 dl av kokvattnet i en stor stekpanna och blanda ned bitar av ramslök. Koka upp och vispa in smör i små klickar till en smörsås. Drag av från värmen och rör ned 30 g parmesanost. Krydda ordentligt med svartpeppar, det ska smaka mycket svartpeppar.
  5. Häll såsen över gnudin. Riv över hasselnötter. Servera!
TIPS!
läs mer
Leif Mannerström 2018

Se och lär av Leif Mannerström

Tips och tricks för hur du utvecklar din matlagning

Läs mer