Gnudi är gnocciliknande bollar på ricotta och parmesan - ricottadumplings kan man kalla det. Serveras med en smörsås smaksatt med ramslök och rostade hasselnötter. Gudomligt gott!
Blanda ricotta, 50 g finriven parmesanost. Krydda med salt och peppar och lite av ramslöken. Spara största delen ramslök till senare.
Strö ut mjöl på en plåt. Klicka ut smet i runda klickar (ca 1 msk) på mjölet. Skaka plåten lite eftersom så att ricottaklickarna täcks av mjöl. Låt stå i kylen minst 6 timmar men helst över natten.
Koka upp saltat vatten. Koka gnudin ca 3-4 minuter i vattnet och ta försiktigt upp med hålslev. Lägg i skålar eller på stort fat.
Ta 1 dl av kokvattnet i en stor stekpanna och blanda ned bitar av ramslök. Koka upp och vispa in smör i små klickar till en smörsås. Drag av från värmen och rör ned 30 g parmesanost. Krydda ordentligt med svartpeppar, det ska smaka mycket svartpeppar.
Häll såsen över gnudin. Riv över hasselnötter. Servera!