Glutenfria veganska pepparkakor på 5 ingredienser

Glutenfria veganska pepparkakor på 5 ingredienser
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Glutenfria veganska pepparkakor på 5 ingredienser

7 ingredienser

90 min

Veganska glutenfria pepparkakor på bara fem ingredienser! De får en härligt mjukseg insida och smakar extra gott med chokladglasyr. Vegansk choklad finns i de flesta matbutiker.

Ingredienser

portioner15 - 20 stycken
  • 3 dl mandelmjöl
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika

Dekoration:

  • 50 g vit bakchoklad (smält)
  • pitayapulver (rosa, valfritt)

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till en deg i en skål.
  2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till ca 5 mm tjocklek. Låt degen ligga kvar mellan pappren och lägg plant (t.ex. på en bricka) i frysen i 20-30 minuter.
  3. Värm ugnen till 125 grader.
  4. Ta ut degen ur frysen och tryck eller skär ut figurer. Mindre figurer ca 5-6 cm i diameter funkar bäst eftersom degen är glutenfri.
  5. Grädda på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i 20 minuter.
  6. Låt pepparkakorna svalna helt innan de dekoreras med smält vit choklad. Om du vill ha rosa glasyr så blanda i lite rosa pithayapulver i den smälta chokladen.