Glutenfria veganska pepparkakor på 5 ingredienser
Glutenfria veganska pepparkakor på 5 ingredienser
7 ingredienser
90 min
Veganska glutenfria pepparkakor på bara fem ingredienser! De får en härligt mjukseg insida och smakar extra gott med chokladglasyr. Vegansk choklad finns i de flesta matbutiker.
Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- 4 msk lönnsirap
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen nejlika
Dekoration:
- 50 g vit bakchoklad (smält)
- pitayapulver (rosa, valfritt)
Gör så här
- Rör ihop ingredienserna till en deg i en skål.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till ca 5 mm tjocklek. Låt degen ligga kvar mellan pappren och lägg plant (t.ex. på en bricka) i frysen i 20-30 minuter.
- Värm ugnen till 125 grader.
- Ta ut degen ur frysen och tryck eller skär ut figurer. Mindre figurer ca 5-6 cm i diameter funkar bäst eftersom degen är glutenfri.
- Grädda på plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Låt pepparkakorna svalna helt innan de dekoreras med smält vit choklad. Om du vill ha rosa glasyr så blanda i lite rosa pithayapulver i den smälta chokladen.