Glutenfri lökpaj
Glutenfri lökpaj
23 ingredienser
55 m
Klassisk och god lökpaj med glutenfri pajbotten. Servera gärna med Jessicas goda senapsdressade sallad!
Ingredienser
Pajskal
- 2,5 dl bovetemjöl
- 2,5 dl teffmjöl
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 ägg
- 1,5 msk fiberhusk
- 3 msk vatten, kallt
- 0,75 tsk salt
Fyllning
- 4 gula lökar
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 1 krm muskot, nyriven
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl mjölk
- 1 dl crème fraîche
- 3 ägg
- 2 dl lagrad ost, riven
sallad
- 200 g salladsmix, sköljd
- 2 msk dijonsenap
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop alla ingredienser till pajskalet till en deg. Tryck ut degen i en springform och förgrädda skalet i 5 minuter.
- Vrid ner ugnen till 175 grader.
- Skala och hacka löken i medelstora bitar, för hand eller i matberedare. Stek löken tillsammans med smöret och kryddorna på medelvärme i 10 minuter så den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt mjölk och crème fraiche och låt koka i ca 5 minuter, så det blir som en krämig stuvning.
- Häll lökstuvningen i en skål och låt svalna något. Rör ner äggen och den rivna osten.
- Häll smeten i pajskalet och grädda i ca 35-40 minuter.
- Rör samman olja, senap och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Häll i salladen och blanda om.
- Låt pajen vila i 20 minuter innan du skär i den. Servera med salladen.