Glutenfri kavring

68 röster
ca 1 h
1 limpa
Glutenfri kavring
Foto: Magnus Fond

Det här brödet har en mustig smak av anis och fänkål och smakar precis som en kavring ska! Fungerar lika bra till jul som till midsommar. /Sofia

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Tips! Ta med en skiva fryst kavring i väskan. Perfekt efter träningen eller till lunchen på stan.

Visa mer
ca 1 h
1 limpa

Du behöver

  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl Fibrex
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 0,5 msk malen fänkål
  • 0,5 msk malen anis
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • smör, till form och pensling
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Satt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord brödform (1,5 liter). Jämna till ytan med händerna doppade i vatten.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
  5. Pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt. Lat svalna under bakduk.
2 september 2015

Laddar fler recept...