Glutenfri kavring

Glutenfri kavring
Foto: Magnus Fond
Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Glutenfri kavring

78

12 ingredienser

ca 1 h

Det här brödet har en mustig smak av anis och fänkål och smakar precis som en kavring ska! Fungerar lika bra till jul som till midsommar. /Sofia

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Tips! Ta med en skiva fryst kavring i väskan. Perfekt efter träningen eller till lunchen på stan.

Ingredienser

portioner limpa
  • 5 dl laktosfri filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl fibrex
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 0,5 msk malen fänkål
  • 0,5 msk malen anis
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • smör, till form och pensling

Gör så här

  1. Satt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord brödform (1,5 liter). Jämna till ytan med händerna doppade i vatten.
  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 minuter.
  5. Pensla brödet med smält smör och stjälp upp på galler direkt. Lat svalna under bakduk.