Gluten och mjölkproteinfria tunnbrödstortilla
Gluten och mjölkproteinfria tunnbrödstortilla
10 ingredienser
1 h
Nu kan du baka riktigt goda tortillabröd som både är glutenfria och mjölkproteinfria!
Se Erik Videgård laga receptet


Ingredienser
- 10 g fiberhusk
- 500 g mandeldryck, varm (70-80 grader)
- 7 g torrjäst
- 100 g veganskt smör
- 50 g sirap
- 6 g salt
- 2 g hjorthornssalt
- 560 g Sempers grovmix
- 3 g fänkålsfrö
- 2 g korianderfrö
Gör så här
- Sätt ett bakstål i ugnen på 250 grader.
- Vispa ner fiberhusken i den varma mandeldrycken och låt det svalna till 40 grader.
- Vispa sedan ner jästen.
- Tillsätt resten av ingredienserna och kör i maskin med degkrok i 10 minuter.
- Låt sedan degen jäsa i 40 minuter.
- Mjöla ett bakbord lätt och dela upp degen i 16 bitar som du forma till bollar.
- Pressa bollarna i en tortillapress mellan två bitar plastfilm.
- Mjöla bröden lätt och kavla dem med en kruskavel.
- Grädda bröden på bakstålet i ca 2 minuter.
- Lägg bröden på ugnsgaller och täck över. Frys bröden så fort de svalnat om du inte använder dem direkt.