Kycklingfilé Caprese

Kycklingfilé Caprese
Foto: Ewa K Andinsson

Kycklingfilé Caprese

12

13 ingredienser

Kyckling kan inte bli godare. Buon Appetito!

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklingfiléer [ca 160 g st]
  • 90 g mozzarellaost
  • 1 kruka kruka basilika
  • 100 g tunna skivor panchetta
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 60 g soltorkade tomater
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1,5 dl Tomatbas
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika.
  2. Linda lövtunna skivor av panchetta (bacon) runt filéerna.
  3. Stek i ugn på 175°C i ca 10min, kycklingen bör vara minst 65°C inuti.
  4. Sås: Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja.
  5. Slå på vin och tomatbas, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör.
  6. Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av pesto och rör om.