Kycklingfilé Caprese

Foto: Ewa K Andinsson
Kycklingfilé Caprese
13 ingredienser
Kyckling kan inte bli godare. Buon Appetito!
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer [ca 160 g st]
- 90 g mozzarellaost
- 1 kruka kruka basilika
- 100 g tunna skivor panchetta
- salt
- svartpeppar
Sås
- 2 msk schalottenlök, finhackad
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl vitt vin
- 60 g soltorkade tomater
- 2 msk extra virgin olivolja
- 1,5 dl Tomatbas
- 1 msk smör
Gör så här
- Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika.
- Linda lövtunna skivor av panchetta (bacon) runt filéerna.
- Stek i ugn på 175°C i ca 10min, kycklingen bör vara minst 65°C inuti.
- Sås: Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja.
- Slå på vin och tomatbas, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör.
- Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av pesto och rör om.