Pizza Dracula - Pizza med paprika, salami & chili (stark)

Pizza Dracula - Pizza med paprika, salami & chili (stark)
Foto: Agnetha Thorsén

Pizza Dracula - Pizza med paprika, salami & chili (stark)

Av: Glenn Strömberg

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Starka kryddor ska det vara från Calabria, och det passar mig bra. /Glenn Strömberg

Ingredienser

  • 4 tomater [eller 1.5 dl passerade tomater]
  • 1 paprika, urkärnad och strimlad
  • 1 röd paprika, urkärnad och strimlad
  • 80 g salsicciakorv, i tunna skivor
  • 30 g stark salami, i små bitar
  • olivolja extra virgine
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • torkad chili, finhackad
  • trådar av chili
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ett kryss i tomaterna med en vass kniv.
  2. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Lägg i tomaterna och koka dem ca 30 sekunder, tills skalet börjat lossna.
  3. Ta upp tomaterna, skölj dem i kallt vatten och ta bort skalet. Ta bort kärnorna och hacka köttet fint.
  4. Ugnsstek paprikastrimlorna tills de mjuknat lite, ca 15 minuter i 225 grader.
  5. Dra ut pizzadegen. Täck med tomater, salami, salsiccia och paprikastrimlor.
  6. Blanda olivolja med vitlök, chili och persilja efter behag och ringla över pizzan. Grädda 10–15 minuter i 225-250 grader.
  7. Buon Appetito!