Glasnudelsallad med shiitakesvamp

0 röster
15 + tid i kyl
4
Glasnudelsallad med shiitakesvamp
Foto: Köket.se
15 + tid i kyl
4

Du behöver

  • 4 port. glasnudlar
  • 200-300 g shiitakesvamp
  • 1 påse mixsallad/ machésallad
  • ca 100 g sojabönor
  • ca 100 g cashewnötter
  • 1 avokado
  • koriander, färsk, hackad
  • soja, några droppar

Picklad rödlök:

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2-3 röda lökar

Gör så här

  1. Pickla rödlök
    Köp färdig picklad rödlök eller gör denna enkla variant. Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål. Skala och skiva rödlökarna så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg ner lökskivorna i lagen, rör ihop och häll över i en snygg burk med lock. Låt stå i kylen i 60 minuter innan servering.
  2. Lägg glasnudlarna i varmt vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Hacka koriander, cashewnötter och skiva avokadon.
  4. Fräs shiitakesvampen i olja med lite salt och peppar.
  5. Montera salladen och toppa med shiitakesvamp och en god soja.
24 april 2018

Fler goda recept