Glasnudelsallad med shiitakesvamp

0 röster
15 + tid i kyl
4
Glasnudelsallad med shiitakesvamp
Foto: Köket.se

Har du funderat på det här med glasnudlar - men att det verkar krångligt? Tvärtom - du blötlägger dem bara i varm vatten så är det klart! Fräs på lite god shiitakesvamp och hacka lite grönsaker och vips har du en himmelskt god och fräsch sallad som du toppar med lite god soja!

Visa mer
15 + tid i kyl
4

Du behöver

  • 4 port. glasnudlar
  • 200-300 g shiitakesvamp
  • 1 påse mixsallad/ machésallad
  • ca 100 g sojabönor
  • ca 100 g cashewnötter
  • 1 avokado
  • koriander, färsk, hackad
  • soja, några droppar

Picklad rödlök:

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2-3 röda lökar

Gör så här

  1. Pickla rödlök
    Köp färdig picklad rödlök eller gör denna enkla variant. Blanda samman ättika, socker och vatten i en skål. Skala och skiva rödlökarna så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Lägg ner lökskivorna i lagen, rör ihop och häll över i en snygg burk med lock. Låt stå i kylen i 60 minuter innan servering.
  2. Lägg glasnudlarna i varmt vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Hacka koriander, cashewnötter och skiva avokadon.
  4. Fräs shiitakesvampen i olja med lite salt och peppar.
  5. Montera salladen och toppa med shiitakesvamp och en god soja.
24 april 2018

Laddar fler recept