Glaserade spett med kycklinglårfilé

Glaserade spett med kycklinglårfilé
Foto: TV4

Kycklinglårfilé är en trevlig styckningsdel som man kan hitta i välsorterade butiker. De är saftiga och goda och passar bra att grilla. En söt glasering ska penslas på mot slutet av grilltiden, eftersom sockret lätt bränner vid.

28 april 2009
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • Marinad:
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk sesamolja

Glasering:

  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl socker
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 2 msk majsstärkelse+ lite vatten

Du behöver också:

  • grillspett av trä

Gör så här

  1. Häll soja och olja i en plastpåse. Lägg i lårfiléerna och låt dem marinera i kyl i minst 30 minuter. Lägg träspetten i blöt.
  2. Glasering: Skala och hacka löken och vitlöken fint. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det bli gyllenbrunt. Blanda ner lök och vitlök och fräs dem mjuka utan att de tar färg. Häll i vinäger och buljong. Småkoka utan lock i 15 minuter. Tillsätt honung, salt och sambal oelek. Blanda majsstärkelsen med lite vatten till en simmig konsistens och red av glaseringen.
  3. Rulla ihop lårfiléerna och trä dem på spetten. Grilla spetten 4-5 minuter per sida. Pensla med glaseringen mot slutet av grilltiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept