Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås

Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås
Foto: Lena Koller
Gladys del Pilar
Gladys del Pilar

Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås

8

12 ingredienser

”Jag är ingen utbildad kock, jag har bara en stor passion för mat och genom att pröva mig fram har jag hittat rätter som verkligen är jättegoda.” - Gladys del Pilar

Ingredienser

portioner4
  • 4 portionsbitar färsk laxfilé
  • ris, till servering

Saffranssås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp saffran [0,5 g]
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt

Panering:

  • 1 förp nori
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1 msk thaisalt
  • 1 dl svarta sesamfrön
  • 1 dl vita sesamfrön

Gör så här

  1. Sås: Häll crème fraiche i en skål och hacka eller pressa i vitlök en. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät sås.
  2. Panering: Värm ugnen till 150°. Riv ner noribladen i en mixer och mixa till små, små bitar. Häll i resten av ingredienserna och rör om med en sked.
  3. Lägg blandningen på en tallrik och panera laxfiléerna däri.
  4. Lägg filéerna i en smord ugnsform och låt stå i ugn i cirka 30 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med saffranssåsen och riset.