Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås
Gladys sjögräspanerade lax med saffranssås
12 ingredienser
”Jag är ingen utbildad kock, jag har bara en stor passion för mat och genom att pröva mig fram har jag hittat rätter som verkligen är jättegoda.” - Gladys del Pilar
Ingredienser
- 4 portionsbitar färsk laxfilé
- ris, till servering
Saffranssås:
- 2 dl crème fraîche
- 1 förp saffran [0,5 g]
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 tsk salt
Panering:
- 1 förp nori
- 2 msk strösocker
- 1 msk salt
- 1 msk thaisalt
- 1 dl svarta sesamfrön
- 1 dl vita sesamfrön
Gör så här
- Sås: Häll crème fraiche i en skål och hacka eller pressa i vitlök en. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät sås.
- Panering: Värm ugnen till 150°. Riv ner noribladen i en mixer och mixa till små, små bitar. Häll i resten av ingredienserna och rör om med en sked.
- Lägg blandningen på en tallrik och panera laxfiléerna däri.
- Lägg filéerna i en smord ugnsform och låt stå i ugn i cirka 30 minuter.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera med saffranssåsen och riset.