Ginmarinerad röding och torkad oxfilé

Foto: Tv4
Ginmarinerad röding och torkad oxfilé
23 ingredienser
30 m
Ginmarinerad röding och torkad oxfilé med het färskoströra och parmesanchips.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Kall röra
- 500 g färskost (crème bonjour vitlök)
- 2 tsk chiliflakes
- 5 tsk chilisås
- 1 dl honung
- 1 rödlök
- chilifrukt, hackad
- ca 6 körsbärstomater
Torkad oxfilé
- 12 skivor oxfilé, frysta
- 1 gurka
- 1 morot
- 1 förp pinjenötter
- 25 g smör
- honung
- flingsalt
- 15 skivor parmesanost
- 1 knippe gräslök
Röra och röding
- 0,2 dl salt
- 1 dl gin
- 0,2 dl strösocker
- 1 fisk (röding från klimpfjäll)
- 100 g smör (att steka i)
- 1 knippe dill
- citron
Gör så här
Kall röra
- Rör ihop crème bonjour, chiliflakes, chilisås och lite honung. Blanda ner hackad rödlök, chili och körsbärstomater.
Torkad oxfilé
- Skiva den frysta oxfilén i tunna skivor. Låt den ligga ute och lufttorka i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Hyvla gurkan i långa remsor.
- Strimla smala skivor av morot.
- Rosta pinjenötter i en stekpannan med lite smör och honung samt pyttelite salt.
- Lägg fyra högar av parmesan (ca 2 msk parmesan) på en plåt.
- Tillaga parmesanen till chips i ugnen, cirka 5 minuter.
- Börja med att lägga den skivade gurkan runt insidan av en skål (så att gurkan får en skålform).
- Lägg den torkade oxfilén i “gurksskålen”. Skivorna ska också formas likt en skål.
- Lägg i den kalla röran, men spara hälften till rödingen.
- Toppa med parmesanchipsen, morötterna, gräslök och pinjenötter.
Röra och röding
- Blanda salt, gin och socker.
- Skiva och marinera rödingeni blandningen i cirka 5 timmar.
- När rödingen marinerats så stek den i rikligt med smör, max 2 minuter per sida.
- Lägg en klick röra på en sked, toppa med rödingen, en dillkvist och citronklyfta.