Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kyckling med quínoasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Kyckling med quínoasallad
0
Spara
Av:
GI Viktkoll
16
ingredienser
En krispig sallad med kyckling och quinoa.
Fest
Kyckling
Kycklingsallad
Sallad
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 msk basilika
1 msk oregano
2 msk olivolja
salt
vitpeppar
Quínoasallad:
5 dl kokt quinoa
1 gul lök
1 zucchini
8 soltorkade tomater, i olivolja
15 svarta oliver
100 g parmesanost
1 msk olivolja
några kvistar bladpersilja
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm ugnen till 150°.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30 -35 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
Skär i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
Skala och hacka löken fint.
Skiva zucchinin och skär den i bitar.
Skär de soltorkade tomaterna i småbitar.
Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut.
Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt den kokta quínoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
Tillsätt bladpersilja och parmesan.
Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen tillsammans med quínoasalladen och en klick tomatsås.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut