Kyckling med quínoasallad
Kyckling med quínoasallad
16 ingredienser
En krispig sallad med kyckling och quinoa.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk basilika
- 1 msk oregano
- 2 msk olivolja
- salt
- vitpeppar
Quínoasallad:
- 5 dl kokt quinoa
- 1 gul lök
- 1 zucchini
- 8 soltorkade tomater, i olivolja
- 15 svarta oliver
- 100 g parmesanost
- 1 msk olivolja
- några kvistar bladpersilja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Värm ugnen till 150°.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
- Häll på olivolja och krydda med oregano, timjan, salt och peppar.
- Sätt in i mitten av ugnen och stek i 30 -35 minuter eller till en innertemperatur på 70°.
- Skär i kycklingen och kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig.
- Skala och hacka löken fint.
- Skiva zucchinin och skär den i bitar.
- Skär de soltorkade tomaterna i småbitar.
- Hacka bladpersiljan och riv parmesanen.
- Häll lite olivolja i en stekpanna och stek löken någon minut.
- Tillsätt zucchinin och stek ytterligare någon minut.
- Tillsätt den kokta quínoan, soltorkade tomater, lite av oljan från tomaterna och blanda om.
- Tillsätt bladpersilja och parmesan.
- Tillsätt oliver och krydda med salt och peppar.
- Servera kycklingen tillsammans med quínoasalladen och en klick tomatsås.