Ombyggd cassoulet
Ombyggd cassoulet
15 ingredienser
Receptet räcker till 8-10 personer.
Ingredienser
- 1,5 kg lammstek benfri
- salt
- vitpeppar
- smör, att bryna i
- 1 gul lök, finhackad
- 200 g bacon, strimlad
- 1 dl vitt vin
- 3 dl kycklingbuljong
- 4 dl vita bönor, kokta
- 6 tomater, urkärnade och grovt tärnade
- 3 msk persilja, finhackad
- 1 msk grön spansk peppar, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 3 kvistar färsk rosmarin
Du behöver också:
- bindgarn
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Gnid in steken runt om med salt och peppar. Fyll den med rosmarin och bind upp steken. Bryn steken runt om i smör. Lägg över den i en smord, ugnssäker form och stek den färdig i ugnen, cirka 2 timmar. Innertemperaturen sa vara cirka 77 grader.
- Fräs bacon, lök och vitlök i en stekpanna. Häll på vinet och låt reducera till hälften.
- Häll på kycklingbuljongen, låt koka upp och sjud i 5 minuter. Lägg i bönor och tomat och koka i ytterligare 10 minuter.
- Vänd ner persilja och chili före servering. Lägg upp bönröran på ett serveringsfat, Skiva lammsteken och lägg ovanpå.