Nöttårta med mandariner
Nöttårta med mandariner
5 ingredienser
Mellan klassiska nötbottnader brer vi ut fluffig grädde och dekorerar med kakao och mandariner. Mums!
Ingredienser
- 3 dl blandade nötkärnor
- 3,5 dl sötningsmedel
- 3 äggvitor
Fyllning
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk kakao
Gör så här
- Värm ugnen till 150 grader. Mal nötterna och blanda dem med sötningmedel. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum. Vänd försiktigt ned äggvitorna i nötblandningen.
- Rita upp fyra rundlar, cirka 18-20 cm i diameter på bakplåtspapper. Bre ut smeten på dem och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
- Lossa bottnarna omedelbart med en vass kniv. Låt svalna på plåten.
- Vispa grädden. Lägg bottnarna på ett fat, lägg vispad grädde emellan. Spritsa resten av grädden över tårtan och garnera med mandarinklyftor. Pudra med kakao.