Kalvfrikassé
Kalvfrikassé
9 ingredienser
9h 15 min
Klassisk husman på kalv!
Ingredienser
- 1,5 kg kalvrygg, med ben
- vatten
- 10 vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl kaffegrädde
- 0,5 citron, saften
- 3 äggulor
- 0,5 knippe dill
Gör så här
- Dag 1: Skär kalvköttet i stora bitar, lägg det i en gryta utan salt och koka upp.
- Koka köttet mört i cirka 45 minuter. Skumma med en hålslev. Tillsätt salt och pepparkorn och skumma av ännu en gång.
- Ta upp köttet och sila av buljongen.
- Skär bort benbitar och senor och skär köttet i mindre bitar. Kyl det och förvara i kylskåp.
- Kyl även buljongen och ställ den i kylskåp tills nästa dag.
- Dag 2: Pressa citronen och hacka dillen.
- Ta bort fettet som samlats överst på buljongen. Koka upp buljongen och värm köttet.
- Vispa grädde, citron och äggulor i en skål och häll blandningen i grytan under omrörning. Grytan ska vara het men inte koka efter det att äggen tillsatts.
- Tillsätt dillen och krydda med malen vitpeppar och eventuellt salt.