Quornfärsspett med syrlig äppelsallad
Quornfärsspett med syrlig äppelsallad
15 ingredienser
45 min
Currysmakande GI-järpar med vitlökssmakande bröd och äppelsallad med citron.
Ingredienser
- 800 g quornfärs
- 3 ägg
- 1 msk grön currypasta
- 1 tsk salt
- rapsolja
Syrlig äppelsallad:
- 150 g salladsmix
- 1 äpple
- 1 citron
- salt
- malen svartpeppar
Till servering:
- 4 skivor dinkelbröd
- 30 g smör
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 dl matyoghurt (eller turkisk yoghurt)
- grillspett, av trä
Gör så här
- Tina quornfärsen. Skölj och slunga salladen torr. Kärna ur äpplet och strimla det. Tvätta citronen, riv av skalet och pressa ut saften. Blanda samman äpple, citronskal och citronsaft.
- Vänd ner salladen, krydda med salt och peppar och ställ svalt till servering.
- Låt grillspetten ligga i blöt i vatten i minst 10 minuter. Vispa upp äggen i en kopp. Blanda färsen med äggen, currypastan och saltet.
- Forma färsen till avlånga järpar och trä upp på grillspetten. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek järparna ett par minuter på varje sida.
- Bre brödskivorna med smöret och krydda med vitlökspulvret. Hetta upp en stekpanna eller grillpanna och grilla bröden (använd lite matfett om stekpanna används). Servera spetten till salladen, brödet och yoghurten.