Rabarberpaj med smultäcke och vaniljkesella

2 röster
40 min
6

En GI-korrekt rabarberpaj med sötsyrlig kesella och krispiga smulor.

Visa mer
40 min
6

Du behöver

  • 6 st rabarberstjälkar
  • 2 msk sötningsmedel
  • 2 tsk kanel
  • olja till formen

Smultäcke:

  • 1,5 dl müsli
  • 1,5 dl sojamjöl
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 msk sötningsmedel
  • 100 g smör

Vaniljkesella och nötter:

  • 250 g kesella
  • 1 st vaniljstång
  • 2 msk sötningsmedel

Nötter:

  • 2 msk hackade nötter eller frön

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Rör ihop fröna med kesellan och sötningsmedlet i en skål. Låt stå och dra i kylskåp en timme.
  2. Värm ugnen till 225°. Blanda samman müsli, sojamjöl, dinkelmjöl och sötningsmedel. Hyvla ner smöret med osthyvel och nyp snabbt ihop till en smulig massa. Ställ kallt så länge.
  3. Ansa rabarberstjälkarna och skär dem i mindre bitar. Lägg bitarna i en rostfri kastrull tillsammans med sötningsmedlet. Droppa över några teskedar vatten, inte mer.
  4. Sätt på värmen och hetta upp långsamt. Låt rabarbern bli mjuk i sin egen vätska på låg värme och ta sedan av från värmen.
  5. Smörj en pajform och lägg rabarberna i bottnen. Strö över kanel, smultäcke och sist nötter eller frön. Grädda pajen på nederst falsen i ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Låt pajen svalna och servera med vaniljkesellan.
20 maj 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept