Jespers pepparkryddade quornbiff

Jespers pepparkryddade quornbiff
Foto: TV4
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Jespers pepparkryddade quornbiff

11

12 ingredienser

En härlig vegeatarisk grillbiff som kryddas med peppar och serveras med en sås på äpple och mynta. Mums!

Ingredienser

portioner
  • 4 Quorn Pepparkryddad Grillbiff
  • 2 salladslökar
  • 150 g salladsmix (till exempel mangoldskott, rucola och endiver)
  • 150 g sockerärtor
  • 1 tomat
  • 8 rädisor
  • 1 granatäpple

Äppel- och myntasås

  • 1 dl naturell bredbar färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 grönt äpple, rivet
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda crème frâichen och färskosten i en bunke.
  2. Tillsätt övriga ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka ner vårlökarna, sockerärtorna, tomaten i jämnstora bitar.
  4. Skiva rädisorna, skölj salladen och strimla eller riv ner den i en bunke tillsammans med resten av grönsakerna.
  5. Ringla över lite olivolja, salt och peppar.
  6. Strö till sist över några granatäppelkärnor.
  7. Stek de pepparkryddade grillbiffarna i olivolja tills de är gyllenbruna, enligt förpackningens instruktioner.