Hemlagade köttbullar - GI vänliga

Hemlagade köttbullar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

Hemlagade köttbullar - GI vänliga

9 ingredienser

45 min

Ett GI -vänligt recept på köttbullar som är lätta att göra.

Köttbullarna går bra att frysa.

Använd gärna ekologisk köttfärs, ägg och grädde när du gör den här rätten.

Ingredienser

  • 400 g fläskfärs
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • 1 krm malen ingefära

Gör så här

  1. Skala den gula löken och hacka halva löken fint. Fräs den i en stekpanna med smör.
  2. Blanda färsen och löken.
  3. Riv resten av löken fint och rör ner den i smeten tillsammans med ägg, grädde, salt, peppar och ingefära.
  4. Rulla lagom stora bullar med vattensköljda händer. Lägg dem på ett vattensköljt fat och ställ i kylen för att vila en liten stund (15-20 minuter).
  5. Bryn köttbullarna i omgångar i smör tills de får en jämn, fin och brun färg.