GI-burgare

GI-burgare
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
GI Viktkoll
GI Viktkoll

GI-burgare

11 ingredienser

30 min

Klassisk snabbmat blir GI!

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 2 skivor cheddarost (rejäla skivor)
  • 2 blad sallad

Till servering

  • 0,5 isbergssallad
  • 1 tomat
  • 1 inlagd gurka
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré (eller tacosås)
  • 1 gul lök
  • 2 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Stek hälften gyllenbrun i en stekpanna med smör och spara hälften rå.
  2. Skär isbergssallaten i strimlor. Lägg den i kallt vatten och slunga den torr före servering, så blir den krispig och fin.
  3. Skär tomaterna och gurkan i skivor. Lägg upp grönsakerna i skålar.
  4. Lägg upp senap och tomatpuré (tacosås) och hamburgerdressingen i skålar.
  5. Forma färsen till två rejäla biffar. Stek eller grilla dem och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg cheddarosten på biffarna. Lägg på ett lock och låt osten smälta.
  6. Lägg upp burgarna i salladsbladen och servera med tillbehören.