Kycklingfilé med ruccolacrème

12 röster
4
Kycklingfilé med ruccolacrème
Foto: Malte Danielsson

En jättegod kycklingrätt som serveras kall och kan förberedas dagen innan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 msk torkad basilika
  • Salt och svartpepper
  • 2 msk olivolja
  • 50 g ruccola
  • 2 msk färska basilikablad
  • 2 msk hackad färsk bladpersilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken. Skär citronen i skivor.
  3. Fördela vitlök, citron, basilika, salt och svartpeppar över kycklingen. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Låt kycklingen svalna på plåten.
  4. Lägg alla ingredienser till ruccolacrèmen i en matberedare. Mixa i några sekunder och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skiva kycklingfiléerna och lägg på ett serveringsfat. Häll över ruccolacrèmen och blanda om ordentligt. Servera med ruccola och rostade pinjenötter.
28 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept