Kycklingfilé med ruccolacrème

14 röster
4
Kycklingfilé med ruccolacrème
Foto: Malte Danielsson
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 1 msk torkad basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 50 g rucolasallad
  • 2 msk färska basilikablad
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt. Skala och finhacka vitlöken. Skär citronen i skivor.
  3. Fördela vitlök, citron, basilika, salt och svartpeppar över kycklingen. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Låt kycklingen svalna på plåten.
  4. Lägg alla ingredienser till ruccolacrèmen i en matberedare. Mixa i några sekunder och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Skiva kycklingfiléerna och lägg på ett serveringsfat. Häll över ruccolacrèmen och blanda om ordentligt. Servera med ruccola och rostade pinjenötter.
28 juni 2010