Getostgratinerad gösfilé med betor, nötter och honung

45 m
4
Getostgratinerad gösfilé med betor, nötter och honung
Foto: TV4

Elegant förrätt med gös gratinerad med getost som serveras med kokta rödbetor, rucola och rostade pinjenötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 mars 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
45 m
4

Du behöver

  • 8 rödbetor
  • 400 g gös
  • 100 g smör
  • 200 g getost
  • 1 dl pinjenötter
  • 0,5 dl honung
  • 20-30 blad rucola, för garnering.

Gör så här

  1. Skölj och koka betorna mjuka 30-45 min.
  2. Rosta pinjenötter i torr panna.
  3. Skär 4 rektangulära bitar gösfilé och lägg i en MYCKET välsmord form. Placera en 1-2 cm tjock skiva getost ovanpå varje fiskbit.
  4. Kör i ugn på 200 grader, ca 10 minuter eller tills fisken känns klar. Bränn osten med brännare om den inte fått fin färg i ugnen.
  5. Ta ut fisk/ost och placera på het tallrik. Skala och dela betorna i klyftor och lägg upp bredvid fisken. Slå över nötter samt ringla honung över hela rätten. Garnera med ruccola. Servera direkt!
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept