Viltskav med kantareller

1 röst
4
Viltskav med kantareller
Foto: Lars Paulsson

En jägares mest självklara vardagsmat är att blanda viltskav med några goda matsvampar i en gräddig sås. Det kan nästan inte bli enklare – och godare.

Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g fruset viltskav
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, liten
  • 4 dl små kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • Mandelpotatispuré
  • lingon rårörda

lingon rårörda

  • 1 l lingon (ca 600 g), frysta eller färska
  • 3,5 dl socker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär skavet fruset i tunna skivor. Bryn skivorna hastigt i 1 msk smör i stekpanna på medelvärme, lite i taget. Ta upp och håll skavet varmt.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den och svampen i resterande smör i 3–4 minuter.
  3. Lägg tillbaka skavet. Häll över grädden och låt koka ihop.
  4. Strö över persilja. Servera med mandelpotatispuré och rårörda lingon.
  5. Rårörda lingon: Blanda socker och färska eller tinade lingon.
  6. Rör bären tills sockret är löst. Du kan även göra detta i en matberedare på lägsta hastighet.
29 september 2010

Laddar fler recept...