Rådjursbullar med asiatisk smak

0 röster
4
Rådjursbullar med asiatisk smak
Foto: Lars Paulsson

En nyttig vardagsrätt på viltets magra färs att smaksätta i egen riktning.

Visa mer
4

Du behöver

Färs

  • 500 g rådjursfärs
  • 6 salladslökar
  • 4 limeblad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk röd currypasta, utrörd i 3 msk kallt vatten
  • salt
  • peppar

Nudlar

  • 1 förp äggnudlar
  • 6 salladslökar
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 morot
  • 2 dl champinjon
  • 1-2 chilifrukt
  • 1 msk ingefära, finriven
  • matolja
  • 4 msk soja
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna till färsen.
  2. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i smör i en stekpanna på medelvärme 5–10 minuter.
  3. Koka under tiden nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva salladslök och blekselleri.
  4. Skala och skiva moroten tunt och klyfta champinjonerna.
  5. Hacka chilin. Woka salladslök, blekselleri, morot, champinjoner, chili och ingefära i olja i en wok.
  6. Tillsätt soja och nudlar. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Servera nudlarna med köttbullarna.
14 april 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...