Pasta med harfärssås och Västerbottensost

1 röst
4
Pasta med harfärssås och Västerbottensost
Foto: Lars Paulsson

Såsen blir godast om den görs på hare, men det går också bra med annan viltfärs.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 kg harfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 morot
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 6 tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mörk viltfond
  • 400 g pasta

Till servering

  • 100 g västerbottensost
  • 1 knippe färsk basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala lök och morot. Skär dem och selleri i små tärningar. Fräs bitarna i olivolja tills de har fått fin färg.
  2. Tillsätt harfärsen och bryn den. Häll på vinet och koka tills vätskan nästan kokat bort.
  3. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och finhacka dem. Tillsätt tomater, salt och fond i kastrullen med harfärs.
  4. Koka på medelvärme i 10–15 minuter. Smaka ev. av med ytterligare salt.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Riv osten och hacka basilikan.
  6. Blanda den kokta pastan med lite av såsen, lägg upp på varma tallrikar och häll på resten av såsen.
  7. Servera med riven ost och basilika.

Laddar fler recept...